Office ve iade gecikti, 83 bin öğretmen bozuldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2005 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayar kampanyasında işletim sistemi için vaat edilen 41.15 dolarlık para iadesi ve hediye edilecek

Office paketinin şu ana kadar verilmemesi, öğretmenlerin tepkisine yol açtı. Microsoft, para iadesi için kampanyanın bitmesini beklerken bakanlık da Office'in bilgisayarlara internet üzerinden yüklenebilmesi için çalışmalar yapıyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ?Her öğretmene dizüstü bilgisayar' kampanyasına katılan öğretmenlere 41.15 dolar para iadesi ve MS Office paketi sözü veren Microsoft, bu vaadini yerine getirmede gecikince, öğretmenlerin tepkisini çekti. Microsoft, gecikmeye gerekçe olarak eylülde bitmesi planlanan kampanyanın 15 Kasım'a kadar uzatılmasını gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yusuf Esener ise geri ödeme için Kanada'dan oynay bekleyen Microsoft'un aralık ayında ödemelere başlayabileceğini söyledi.

83 BİN ÖĞRETMEN:

Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven'in yaptığı araştırmaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği kampanyadan bugüne kadar 83 bin 236 öğretmen yararlandı. Toshiba, Exper ve Casper marka dizüstü bilgisayarları kapsayan kampanyada, işletim sistemi olarak Microsoft'un 70 dolar değerindeki Windows XP Home Edition paketi seçildi. Microsoft da, kampanyaya katılan öğretmenlere, 41 dolar 15 sent para iadesi ve içinde Word, Excel, Power Point gibi yazılımları içeren 250 dolar değerindeki Office Active paketini hediye etmeyi taahhüt etti. Ancak, kampanyanın başlamasından bu yana 7 ay geçmesine rağmen, öğretmenlere ne bir para iadesi yapıldı, ne de vaat edilen Office paketi verildi. Oysa, Microsoft'un kampanyaya katılan 83 bin öğretmenden hálá çalışmakta olan 60 bin öğretmene, toplam 2 milyon 500 bin dolar iadede bulunması gerekiyordu. Bu iadenin çalışanlara yapılmaması ve Office paketinin de kampanyadan yararlananların bilgisayarlarına yüklenmemesi, öğretmenleri kızdırdı.

KAMPANYA BİTİMİNİ BEKLİYOR:

Kampanya için öğretmenlere değil, Milli Eğitim Bakanlığı'na taahhütte bulunduklarına dikkat çeken Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ellialtı, ödemeye başlamak için kampanyanın bitmesini beklediklerini söyledi. MEB'le yaptıkları ?Eğitimde İşbirliği Anlaşması' çerçevesinde, Bakanlık'a fon aktarma konusunda verdikleri sözü tutacaklarına da değinen Ellialtı, ?Şimdi, bu fonları yaptığımız kontrat ve prosedürlere göre ödüyoruz. Ancak, kampanya 15 Kasım'a kadar uzatıldı. Bu da bizi, yararlananların toplam sayısının raporlanabilmesi için kampanyanın tamamen bitmesini beklemek zorunda bırakıyor. Kampanya bittikten, raporlama tamamlandıktan sonra, biz de iade edeceğimiz bedeli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hesabına aktaracağız. Bakanlık da bu bedeli öğretmenlerin hesaplarına aktaracak. Ödemeler için prosedürler sürüyor. Verdiğimiz söz geçerli. Hiç bir şey risk altında değil' dedi.

LİSTE MICROSOFT'TA:

Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yusuf Esener de ?Bu kampanyadan yararlanan ve fiilen çalışan öğretmenlerin listesini Microsoft ?a bildirdik. Ancak, Microsoft'un ödeme için Kanada'dan onay bekliyor oluşu, süreci uzatıyor. Ödemelerin aralık ayında yapılacağını umuyoruz. Bilgisayarlara yüklenmeyen Office paketinin dağıtımı konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Bu paketi öğretmenlere internet aracılığıyla dağıtacağız' diye konuştu.

250 dolarlık paket üç yıl ücretsiz

ANLAŞMA kapsamında ?Office' paketiyle ilgili de bir anlaşma yapıldığına değinen Sedat Ellialtı, ?Öğretmenlerin 3 yıl boyunca Office programlarını evde ücretsiz kullanmaları için MEB'e lisans verdik. Bakanlık bu programların nasıl yükleneceği konusunda bir prosedür belirleyip, öğretmenlere duyurması gerekiyor. Satış fiyatı 250 doları bulan bu paket, hem tüm Office programlarını kapsıyor, hem de XP Home olan işletim sistemini XP Pro'ya yükseltiyor' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber